Pestopasta

100 gr Penne-pastaa per henkilö
Suolaa
50 g Pestoa 100 g pastaa kohti
Oliiviöljyä
Valkosipulin kynsi

Laita pasta kiehuvaan veteen, 100 g per henkilö siis. Lisää veteen suolaa. Laita paistinpannulle oliiviöljyä ja valkosipulin kynsi kokonaisena. Lisää pannulle sopiva määrä pestoa (riippuu siis pastan määrästä), laita tarvittaessa vettä peston notkistamiseksi. Poista valkosipulin kynsi seoksesta. Kaada pastan keitinvesi pois ja lisää pasta pestoseoksen sekaan ja tarjoa.

Kesäkurpitsapasta

1 isohko kesäkurpitsa
Valkosipulinkynsi
Chiliä (jauhe tai kuivatun pienen chilin siemenet)
Oliiviöljyä
Pennepastaa 100 g per henkilö
Suolaa
Mustapippuria

Keitä pasta ohjeiden mukaan ja lisää veteen suolaa. Pilko kesäkurpista ohuiksi siivuiksi ja puolita siivut pienemmäksi. Paista siivut oliiviöljyssä valkosipulin kynnen kanssa. Lisää chiliä pannulle. Poista valkosipulin kynsi kun kesäkurpitsa on pehmentynyt. Kaada pastan keitinvesi pois ja lisää pastaa kesäkurpitsa paistoksen sekaan. Tarjoa.

Tomaattipasta

500 g kirsikkatomaatteja (jos tekee esim. 3-4 hengelle)
100 g per henkilö Pennepastaa
Valkosipulin kynsi
Rucolaa
Parmesaanijuustoa
Oliiviöljyä
Suolaa

Keitä pasta ohjeiden mukaan. Poista kirsikkatomaateista kannat ja lohko ne pieneksi paloiksi. Laita tomaattilohkot paistumaan oliiviöljyn ja valkosipulin kynnen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla, jos tarpeen. Kun pasta on kiehunut, kaada keitinvesi pois ja lisää pasta tomaattiseoksen sekaan. Poista valkosipulin kynsi. Laita pasta lautaselle, ripottele päälle rucolaa ja raastettua (tai jauhettua) parmesaanijuustoa.

Parsakaalipasta

Parsakaalia (oman maun mukaan)
100 g Pennepastaa per henkilö
Suolaa
Oliiviöljyä
Valkosipulin kynsi

Keitä pasta ja parsakaalit samassa kattilassa. Laita paistinpannulle oliiviöljyä ja valkosipulin kynsi. Kun valkosipulin kynsi on pehmennyt, poista se öljystä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun pasta ja parsakaali on kiehunut 10 minuuttia, kaada keitinvesi pois ja lisää öljy pastaan. Tarjoa.