Pestopasta
100 gr Penne-pastaa per henkilö
Suolaa
50 g Pestoa 100 g pastaa kohti
Oliiviöljyä
Valkosipulin kynsi
Laita pasta kiehuvaan veteen, 100 g per henkilö siis. Lisää veteen
suolaa. Laita paistinpannulle oliiviöljyä ja valkosipulin kynsi
kokonaisena. Lisää pannulle sopiva määrä pestoa (riippuu siis pastan
määrästä), laita tarvittaessa vettä peston notkistamiseksi. Poista
valkosipulin kynsi seoksesta. Kaada pastan keitinvesi pois ja lisää
pasta pestoseoksen sekaan ja tarjoa.
Kesäkurpitsapasta
1 isohko kesäkurpitsa
Valkosipulinkynsi
Chiliä (jauhe tai kuivatun pienen chilin siemenet)
Oliiviöljyä
Pennepastaa 100 g per henkilö
Suolaa
Mustapippuria
Keitä pasta ohjeiden mukaan ja lisää veteen suolaa. Pilko kesäkurpista
ohuiksi siivuiksi ja puolita siivut pienemmäksi. Paista siivut
oliiviöljyssä valkosipulin kynnen kanssa. Lisää chiliä pannulle. Poista
valkosipulin kynsi kun kesäkurpitsa on pehmentynyt. Kaada pastan
keitinvesi pois ja lisää pastaa kesäkurpitsa paistoksen sekaan. Tarjoa.
Tomaattipasta
500 g kirsikkatomaatteja (jos tekee esim. 3-4 hengelle)
100 g per henkilö Pennepastaa
Valkosipulin kynsi
Rucolaa
Parmesaanijuustoa
Oliiviöljyä
Suolaa
Keitä pasta ohjeiden mukaan. Poista kirsikkatomaateista kannat ja lohko
ne pieneksi paloiksi. Laita tomaattilohkot paistumaan oliiviöljyn ja
valkosipulin kynnen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla, jos tarpeen.
Kun pasta on kiehunut, kaada keitinvesi pois ja lisää pasta
tomaattiseoksen sekaan. Poista valkosipulin kynsi. Laita pasta
lautaselle, ripottele päälle rucolaa ja raastettua (tai jauhettua)
parmesaanijuustoa.
Parsakaalipasta
Parsakaalia (oman maun mukaan)
100 g Pennepastaa per henkilö
Suolaa
Oliiviöljyä
Valkosipulin kynsi
Keitä pasta ja parsakaalit samassa kattilassa. Laita paistinpannulle
oliiviöljyä ja valkosipulin kynsi. Kun valkosipulin kynsi on pehmennyt,
poista se öljystä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun pasta ja
parsakaali on kiehunut 10 minuuttia, kaada keitinvesi pois ja lisää
öljy pastaan. Tarjoa.
maanantai, 6. marraskuu 2006