Selvisin takaisin kotosuomeen viime torstaina iltasella. Järkytys oli suunnaton tulla takaisin tuiskuavaan ja kylmään Suomeen Italian + 20 asteen paremman puolen helteistä. Minun pitäisi nytkin olla menossa jo kouluun, mutta kun en ole edes oikealla paikkakunnallakaan kouluun menemiseen. Raivostuttaa koko koulu. Minun huvittaisi vaan olla rakkaani kanssa, hänen vieressään mikään ei tunnu ylitsepääsemättömältä. Tutkin tuossa lukujärjestystä, tämä jakso onkin helpompi kuin viime jakso. Jospa minä vain nyt jaksaisin jouluun saakka pakertaa.

Mutta Italia. Siellä kelit olivat koko ajan aurinkoista ja + 20-30 asteen välillä. Tarkeni hyvin t-paidassa ja farkuissa. Sunnuntai-iltana ystävämme kokkasi meille pastaa ja menimme ajoissa nukkumaan. Maanantaina ajelimme iltapäivästä Paviaan, joka on n. puolen tunnin ajomatkan päässä Milanosta. Siellä kuuntelimme ystävämme esitystä päättötyöstään. (Ei me nyt mitään ymmärretty, kun höpöttivät italiaksi). Esityksen jälkeen menimme kahvilaan nauttimaan skumppaa ja unelmaisia suorastaan kuolattavia suklaaleivonnaisia.

Tiistaina kiertelimme Milanossa. Kävimme Duomossa, shoppailukadulla, jossa pelkkä ikkunaan vilkaisu maksoi 2000 euroa, heh. Mokomat Guccit, Pradat jne. Huh. Ystävämme äiteekin on Brooks Brothersilla töissä ja heidän asuntonsakin oli sitä luokkaa, ettei tavis suomalaisopiskelija koskaan ollut moista nähnyt. Kiertelimme myös muita kirkkoja, Milanon linnassa kävimme vierailuilla ja ostettiin postikortteja Suomeen lähetettäväksi. Syötiin parmesaanilla ja pinaatilla täytettyjä ravioleja.
 
Keskiviikkona ei tehty mitään erityistä. Oltiin vaan, mikä sopi edellisen päivän kävelyn jälkeen mainiosti mulle. Torstaina sitten reissasin rakkaani kanssa kahdestaan Venetsiaan. Oltiin siellä yötä. Kierrettiin kirkkoja, San Marcon aukiolla seikkailtiin. Ei käyty kondooliajelulla. Kaupunki on täynnä turisteja, on ihme löytää sieltä paikka missä et törmäisi kamera kädessä kulkevaan turistiin.

Perjantaina olikin sitten ystävämme megapirskeet. 200 heeboa pikku baarissa, ilmaisia drinkkejä, outoa musaa. Drinkit hirveän kokoisia ja sisälsivät sikana viinaa. Kolme drinkkiä riitti takaamaan lauantain krapulan. Lauantaina pitikin sitten lähteä uusiin pirskeisiin. Illalla oli järkky sumu ja ystävämme auto levisi Pavian keskustaan. Greit. Siellä odotettiin kyytiä sitten bilepaikkaan hevonkuuseen. Hevonkuusessa odotti jumalaton kartano täynnä diivailevia italialaisia laulamassa karaokea. On se hyvä puhua sontaa porukasta suomeksi... Köh. Juhlakalu ei vaihtanut sanaakaan meidän kanssamme, mutta ei kyllä kukaan muukaan. Eivät muka osaa puhua englantia. Niin niin.

Sunnuntaina lähdettiin Roomaan. Mukana minä, rakkaani, hollantilainen tyttö ja italialainen ystävämme. Saatiin huokea hostelli läheltä Colosseumia. Ja minun koko elämäni aikainen unelma toteutui. Minä, Colosseumilla. Jee! Söimme hyvin ja joimme hyvin. Maanantaina juostiin ympäri Roomaa kävellen Vatikaanista Roomaan ja takaisin. Seurauksena rakkoja, haavoja, laastaria ja antibioottirasvaa. Ei ollut minusta illalliselle kauemmaksi.

Tiistaina palattiin takas Milanoon ja suoraan Famagostan metroasemalta sukaistiin aperetiiveille. Maksat siis 6,5 euroa drinkistä ja syöt mahasi täyteen ruokia joita siellä on tarjolla. Ja mehän syötiin. Se cosmopolitan on muuten petollisen liukas drinksu, ainakin noilla italian viinamäärillä.

Aamut tuolla alkoi aina capuccinolla ja croisantilla. Eihän ne kaurapuuroa eikä ruisleipää osaa syödä. Oli totuttelemista tuohonkin tapaan. Ja prkl, aloin polttamaan taas. Kolme kuukautta olin polttamatta. V*ttu. Ruoka oli jumalaista, ystävämme tekemät pastat olivat kasvisversioita kaikki, pizzat sitten olivat suolaisia ja hyvin lihaisia. Uusia suosikeita löytyi mozzarella ja parman kinkku ainakin. Voisin melkein kirjoitella pastareseptejäkin ylös tänne, olivat syntisen hyviä ja älyttömän helppoja.

Minä en tahtoisi mennä kouluun enkä omaan kämppääni. Mä en tykkää yhtään. Helmikuussa muutetaan yhteen rakkaan kanssa. Eihän siihen kauan enää ole ja varsinkin ku on joululoma välissä. Ja mun pitäis alkaa vääntää työhakemusta ensi keväälle ja kesälle, kun tuo koulukin loppuu helmikuun puolessa välissä jo. Ens syksynä onki vaan pari kurssia ja kevät-kesä välillä voin tehdä opinnäytteen valmiiksi.

Tämmöistä.