Tässä kun päivä ollaan puitu ja mietitty sitten sitä, että mitäs me nyt oikein häiltä halutaan, niin ehkä jotain hahmottuu. Minä en koskaan ole ollut sitä mieltä, että menisin maistraatissa naimisiin. Kuulun kirkkoon ja niin kuuluu miehenikin. Ja ajattelin, että piru vie, jos naimisiin menen, niin se kyllä sitten tapahtuu kirkossa. Ensiksikin, se todellakin kustantaa 200 euroa jo raahata se tuomari (tms) paikalle vihkimään lauantaina. Ja luonnollisestihan kesän aikana lyhyellä varoitusajalla kaikki sukulaiset ovat kesälomasuunnitelmansa jo tehneet, etteivät arkipäivät lomalaisille tai työntekijöille passaa. Eikä passaa ajatuksena mullekaan.

Meillä on kaupungissamme tuomiokirkossa pieni kappeli alakerrassa, jonne mahtuu n. 30 henkeä mukaan juhlaan. Kappelissa on pienet urut ja alttari. Tämä ei ole siis siunauskappeli, siskonikin on kastettu siellä ja siellä on pidetty pieniä vihkimisiä myös. Joten se nyt sitten tuntuu luonnollisimmalta, että meidät vihittäisiin kuitenkin kirkossa. Siitä tuleekin probleemi numero uno: saako sitä kryptaa kesällä n. 10 viikon varoitusajalla? Häitä ei toki meille ennen heinä-elokuuta tulisi. Mielellään elokuun puolessa välissä. Joten siis tiistaina ei mennäkään maistraattiin vaan hakemaan avioliiton esteiden tutkinta suoraan seurakunnalta ja selvitetään kirkon vapaanaolo. Krypta on siis tosi pieni ja tuskin monen avioon menevien suosiossa.

Sitten, jatkotoimenpiteet: juhlat vihkimisen jälkeen: Olin tosiaan aina ajatellut, että mun juhlissa on hyvää ruokaa, tanssia ja laulua. Mutta tällä ajalla ei juhlapaikkoja saa, eikä niihin olisikaan vara. Joten ajateltiin seuraavaa: seurakunnan tiloja. Ne eivät maksa mitään ja seurakunnan puolesta saa pöytiin liinat ja kynttilät. Tanssia ja juhlintaahan niissä tiloissa ei ilmeisesti etiketin mukaan saa olla, sekin tosin selviää sitten seurakunnalta tiistaina. Mutta tarkoitus on siis kartoittaa, että onko kirkon krypta vapaana ja löytyykö seurakunnalta jotain tilaa juhlalle.

Ruokailu, kahvitukset, kakku ja koristelu: äitini otti tässä asiassa ohjat käteen, eli hän käski suoraan määrittää henkilömäärän, joka on 35 henkeä, jos kaikki tulevat ja (ja osa kavereista ottavat avecin mukaan). Pientä, sievää ja tehokasta. Kun henkilömäärä on selvillä, pystytään määrittämään mitä tehdään. Nopeaa syötävää voisi olla karjalanpiirakat, voileipäkakkua, salaattia, kakkua jne. Jotka voisi hyvin pitkälti valmistaa itse (ja äiti auttaa varmasti + ystäväni joka on kokki ammatiltaan). Toinen vaihtoehto on pyytää seurakunnan kautta pitopalvelulta tarjous ruokatarjoilusta ja kakusta. Koristeluihin ei mielestäni tarvitse mitään erityistä, jos kynttilöitä on paljon ja liinat valkoisia. Ehkä kukkia, suoraan luonnosta poimittuna ja tiedän tähän hommaan mainion kukkametsästäjän, 7 vuotiaan siskoni.

Hääkimppu, kampaus ja meikki + miehen stailaus: hääkimppuun haluan kallaliljoja. Ne ovat ihania. Mielellään niitä viininpunaisen värisiä, ihan vaikka 3 riittää sidottuna narulla yhteen. Kampauksen voisin pyytää joko ystäväni tekemään tai käydä kampaajalla (mitä se maksaa???), joku nutturan tapainen tai aivan auki kiharalla. Meikin voi tehdä ystäväni. Miehelle riittää parranajo ja parturissa käynti tarpeeksi ajoissa. On se helppoa. Lisäksi miehelle rintapieleen kukka.

Puvut: Vuokrapuvut molemmille. Miehelle saketti, jota hän himoitsee ja minulle jonkinlainen puku, jonne raskausmaha mahtuu (onkohan semmoisia morsiuspukuliikkeissä O_o). Kengät on miehellä omasta takaa, minullapa ei. Taas yksi hyvä syy ostaa kengät.

Hintahaitari: Näillä eväillä hommaan uppoaa tonni. Ja siihen pystyttäisiin. Hei, voiko joku tulla tekemään meille reality tyyliin; tonnilla naimisiin- projektin? Ja tuosta tonnista suurimman osan nielaisee pukujen vuokraus. Mutta ei paha, periaatteessa. Vois pistää kolehdin pystyyn *virn*. Mä rauhotuin heti, kun ajatusta työstettiin ja mietittiin mikä olisi sitä ominta itseä, jos häät järjestetään. Ja jotain tuollaista se olisi.

Tiistaina ollaan viisaampia, kun tiedetään että onko meillä kesähäihin mahdollisuutta, missä ja millä ehdoin (mitä siellä juhlapaikalla saa tehdä). No, ainakin laulaa siellä saa, joten siskoni saa varautua pieneen bravuuriin. *hieroo kätösiään*  Mies sanoi että haluaa tehdä kutsukortit omakätisesti, joten nekin pitää varmaan sitten tehdä, jos onnistutaan paikkoja saamaan.

Kiitos paljon teidän ehdotuksista, lisää otetaan vastaan!