Jotta elämä ei olisi pelkkää raskaana oloa, närästystä ja häpyluun kolotusta, meillä järkätään tänään pikkujoulut. Pari ystäväämme saapuu paikalle ja laittelemme yhdessä ruokaa ja katsomme tietenkin televisiosta Linnan Juhlia ja arvostelemme rankalla kädellä julkkujen ja poliitikkojen asuvalintoja.

Menu on tarkkaan suunniteltu jo pari viikkoa sitten ja ruokakaupassakin käytiin tätä päivää varten jo tiistai-iltana. Tämä päivä kuluu aamupäivästä siivoillessa ja laitellessa kotia kuntoon. Siivota olisi pitänyt jo eilen, mutta mulla menikin kaupungilla melkein viisi tuntia ja illalla vielä lähdin miehen kanssa tänään vieraileville ystävillemme ostamaan lahjoja jouluksi. Joo, lupasin pyhästi että en lahjo ketään muita kuin miestäni, mutta tämän verran sai mopo karata lapasesta.

Keittiössä on erittäin ruma pöytäliina, jonka mies on saanut erään luottamustehtävän kautta. Oikeasti, miksi miehille annetaan jostain edustushommista pellavainen pöytäliina, en voi käsittää? Mutta värit pöytäliinassa ovat sinistä ja harmaata, joten se passaa päivän teemaan. Siniset tuikkukipot on kaivettu pöydälle ja valkoinen kaverilta vuosia sitten saatu kynttilä on avattu paperistaan ja laitettu pöytään. Kynttilöitä laittelen muuallekin ja lyhtyyn palamaan parvekkeelle sitten illan suussa.

Alkuruuaksi syömme fetajuustosalaattia oliiviöljy kastikkeella. Pääruokana kinkkua punaviinikastikkeessa valkosipuliperunoiden kera ja jälkkäriksi hedelmäsalaattia piparkakkukermavaahdolla. Lisäksi on varattu glögiä ja joulutorttuja. Kyllä niillä mahat täytetään, uskoisin ainakin.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

***

Palaan tähän sivupohjaan, jolla blogini aloitinkin silloin aikanaa. Olen kaivannut tätä kovasti ja se sopii jotenkin nyt ajankohtaankin.