Sain itse valita mitä teen. Päätin tulla vielä kotiin, koska käynnistäminen ei ole pakollista. Vointini on hyvä, kohdunkaulaa oli jäljellä alle sentti ja paikat on auki 1,5 cm. Synnytys voi siis käynnistyä itsekseen tässä viikonlopun aikana ja tarkoitus onkin nyt sitten kokeilla seksiä, saunaa ja liikuntaa ihan reilummin. Näitä kyllä ollaan kokeiltu joo aika paljonkin, mutta nyt ne tosiaan voivat tehdäkin jo jotain.

Eilen tuli ekat kipeät supistukset kun oltiin kaupungilla. Ne tuli kolmen minsan välein ja kesti pari tuntia. Uuvuin niistä ihan täysin ja painuin nukkumaan nokoset vielä iltakuuden aikaan. Illalla oli sit vaikeuksia hieman unen saannissa.

Mut ultrattiin tänään ja vauvan kokoarvio oli 3400 g. Eli ei mikään jättiläinen sittenkään ole Papunen. Tämänkin vuoksi oli helppo päättää, että menen vielä kotiin. Lapsivesi näytti samealta eli Papunen on tainnut päättää päräyttää plöröt veteen. Normaalia sekin. Vauvan sykkeet oli käyrillä loistavat, supistuksia saatiin vain yksi ainut joka kuumotti vasta mun naamaa hieman. Verenpaineet oli mulla koholla, mutta sairaalaan mennessä tuli miehen kanssa kinasteltua niinkin tärkeästä asiasta kuin että rappuset sairaalamme synnärille olivat pois käytöstä talveksi ja etsiydyimme sisäkautta (ja eksyilimme). Siinä sitten inteltiin että kumpi olisi oikeassa, pääseekö synnärille jostain järkevästi sisäkautta :D Aikuismaista, sanoisin.

Ja vauva liikkuu ahkerasti, niin ahkerasti että käyrälaitteen lätkät saivat kyytiä mahan päällä :D Pieni mies viihtyy yksiössään, mutta jospa hän tulisi nyt viikonlopun aikana itsekseen. Sunnuntai aamuna pitää mennä käyrille uudestaan ja maanantaina käynnistetään sitten jo oikeasti synnytys, jos ei lähde sitä ennen tulemaan.

Lääkäri sanoi että nyt ei kauheasti kannata kotona enää odotella, jos supistukset alkavat ja voimistuvat suhteellisen tuntuviksi. Pitää vaan rohkeesti mennä, vaikka ei olisikaan kipeä, laittavat sitten tipalla tai kalvojen puhkaisulla vauhtia. Mutta nyt tämä pariskunta lähtee kävelylle pakkassäähän, jospa nämä supistukset tästä voimistuvat. Näitä on tullu sisätutkimuksen jälkeen ihan kyllä mukavasti ;)