Imetystuki listaa surfasin eilen tunnin verran ja sieltä mm. hoksasin että sylistä imettäessä imetysasento on meillä ollut pikkuisen väärä, eikä näin tarpeeksi tehokas. Korjattiin asentoa ja poika söi huomattavasti paremmin. Ei jäänyt mussuttamaan tyhjää, niinkuin monesti tekee vaan tehokkaasti imeskeli syviä imuja. Vuorokauteen en oo tarjonnutkaan nyt korviketta hänelle, aina vaan rintaa. Viime yönä valvottiin viiteen asti pojan kanssa, hän huusi mahavaivoja. Pitää siis aloittaa uudestaan cuplatonit. Onneksi ens torstaina on mulla jälkitarkastus ja poika punnitaan sitten. Hän sai korviketta tässä 1 kk neuvolan jälkeen kolmena päivänä, joten pystyy aika hyvin katsomaan että riittääkö mun rintamaito painon nousuun. Korviketta en aio tarjota nyt ennen ens viikon neuvolaa. Viimeksi paino oli noussut lähes 250 grammaa viikossa, terkkari sanoi että 100 gramman viikkovauhti riittäisi. Joten rintamaidolla olisi pärjätty pelkästään jo silloin.

Imetys on aika arka asia kyllä, siitä on tehty jotenkin äitiyden mitta. Kait se on juuri siitä johtuvaa, että pitäisi ruokkia omaa jälkeläistään sille tarkoitetulla keinolla. Nyt mietin vain, että kun imetystukilistalla sanottiin että pitäisi olla 5-6 märkää vaippaa päivässä. Poika kyllä pissaa, mutta vaipat ei ole silleen läpimärkiä että ne olisi painaviakin. Ja kyllä on huomannu että pissaa riittää, sitä riittää pyllypesun aikana lavuaariin, hoitopöydältä minun päälle, kylvyn jälkeen pyyhkeen sisään on hyvä suhauttaa, ilmakylpyjen aikana on kans jne... Joten pissaa riittää. Kakkoshätä nyt turahtaa yleensä heti nukkumasta nousun jälkeen pöksyyn, yleensä hyviä pöytätapoja noudattaen juuri silloin, kun olen imettämässä :D Poika on pitkä ja hoikka, joten olen tietenkin ollut huolesta soikeana, kun vauvaläskiä ei ole kertynyt vanteiksi asti vielä mihinkään. Mutta eipä ole isänsä eikä äitinsäkään ollut mikään michelin-vauva, geeneistäkin varmaan kiinni. Ja kun ollaan hoikkia edelleenkin, niin kait se pitäisi vaan tunnistaa omat geenit lapsessa...

Mutta joo, täytyy mennä varmaan nukkumaan. Pikkuinen sammahti tissille kahdeksan aikaan ja on nukkunut nyt siitä asti. Käy kuitenkin nii että herää ihan varmasti kun ummistan silmäni. As always ;)