Viritelläänpä uudestaan tulille tämä kategoria, eli mun rantakuntoon saaminen sitten hamassa tulevaisuudessa :D Raskauden jäljiltä kotipuntari näyttää että sinnikkäitä kiloja on 2-3 edelleenkin jäljellä. Haluan ne pois ja siitä oikeastaan mielellään pudottaisin vielä 5 kiloa. Pääsisin sitten siis samaan painoon, mitä olin 2 vuotta sitten kun tapasin mieheni. Latasin viikko sitten salikortin taas käyttöön ja kävin tiistaina salilla, torstaina body pumpissa ja toissapäivän kävin salilla tekemässä puolen tunnin jalkatreenin ja sieltä menin kaverin kanssa venyttelytunnille. Paikat vaan rutisivat ja paukkuivat tuolla venyttelyssä, teki kyllä hyvää. Enemmän olisi vaan saanut olla käsivarsien ja ylävartalon venyttelyä. Olen kotona tosi laiska venyttelemään.

Tänään menen illalla taas pumppiin ja odotan kyllä innolla sitä. Viikon takaisen treenin jäljiltä paikat oli järkyttävässä jumissa, enkä tietty venytellyt. Nooh, tuli niitä vähän lämmiteltyä pääsiäislauantaina baarin tanssilattialla, mutta se siitä :D Reissu baariin oli tylsä ja viihdyttiin siellä reilu tunti. Mummi katsoi vaaripuoliskon kans Jonttua ja oli nukkunut koko ajan.

Ruokailusta sen verran, että tulee syötyä aikalailla miten sattuu milloin sattuu. Lähinnä ne on ajoitettava niihin pätkiin ku poika nukkuu. Aamulla syödään yleensä miehen kans puuroa ja pojan päikkäreiden aikaan syön sitten mitä sattuu kaapista löytymään. Tänään itsetehtyä pizzaa napostelin. Hyvällä omallatunnolla kuitenkin, uskon että tuo imetys kuluttaa hyvin, täysimetyksellä mennään siis täällä ja poitsua tulee imetettyä n. 2 tunnin välein, yöllä 3 tunnin välein. Päiväunien aikana luonnollisesti pitempi tauko. Mutta oon jostain kuullut että imetys kuluttaisi jopa 500 kcal päivässä, pitääköhän paikkaansa? Pumppi kuluttaa 500 kcal ja en sit tiedä mitä tunnin salitreeni kuluttaa, mut luulen että se menee tuohon samaan luokkaan. Eli kolmena päivänä viikossa mulla on kulutus jo imetyksen ja liikunnan puolesta 1000 kcal.

Herkkuja tekis ihan törkeästi mieli. Oon jotenkin koukuttunu lakritsaan, vaikka en oo ikinä pahemmin siitä tykänny. Dominokeksit jäätelön kanssa on muuten kans aika paha :D Herkuttelu on kuitenkin pysyny aisoissa että kerran viikossa. Ja tässäkin pitäis pitää tarkkana, että se ois se lauantai, ihan sen vuoksi ettei poika saa sellaista käsitystä että meillä mässätään milloin vaan. Enkä tahdo siihen lähtee että meillä aikuisilla sais syödä herkkuja enempi mitä lapset, en tahdo selitellä että miksi meillä on oikeus ja heillä ei. Näin mut on kasvatettu ja minusta se oli ihan toimiva.

Vaunujen kans tulee lenkkeiltyä valitettavan harvoin :( Poitsu nukkuis vaunuissa päikkärit siis jopa 4 tuntia, enkä millään jaksa sellaista aikaa kuluttaa ulkosalla, ellen lähde kaupunkiin (eilen olin kaksi tuntia). Meillä ei siis hissiä ole ja vaunut pitää silloin jättää alakertaan ja kantaa poika sylissä ylös. Ja luonnollisesti herää tässä vaiheessa. Niinpä usein vaunut onkin täällä sisällä ja lykkään pojan partsille uinumaan ja jään ite kotiin. Pitäis oikeastaan vaan keksiä menemistä ja tekemistä, esim. kirjastoa, ostoksia, tuttavien luona kyläilyä ja kulkea kävellen. Kaksi viikkoa sitten lauantaina miehen kanssa käveltiin 12 kilometriä vaunujen kanssa, kun parissa kyläpaikassa käytiin kävellen.

Salille körötän luonnollisesti autolla, laiska minä. Hyötyliikuntana on satunnainen imurinvarressa heiluminen, mutta sekin kyllä liian harvoin, pölypalleroista päätellen. Tänään kyllä imuroin, hyvä minä. Kauppareissut ollaan ajoitettu miehen vapaapäivään ja siellä käydään autolla koko perheen voimin. Neuvolaankaan ei olisi matkaa kuin pari kilsaa ja sinnekin laiskat mennään autolla, vaikka kelit sallisi kyllä vaunuilun. Ensi kuun 5. päivä aloitetaan vauvauinti, mutta se nyt ei taida sen kummemmin meiltä vanhemmilta energiaa kuluttaa. Pojalta enemmän sitten, mutta onhan se kuitenkin yhteistä ja vähän liikunnallista. Vauvauinti on tuossa 3-4 kilsan päässä, mutta sinne mennään autolla, koska tiiän satavarmasti että poika on nälkäinen, väsynyt ja kiukkuinen uinnin jälkeen ja sieltä pitää suoriutua joutuin kotiin. Ömm... nyt kun miettii niin jos imettäisi pojan siellä paikanpäällä, niin kotimatkan hän nukkuisi vaunuissa... :DD Mutta joo, uinti alkaa klo 8 aamulla, silloin on siis oltava jo altaassa, joten meitä ei kyllä saa kävelylle noin aikaisin.

Sitä saa kyllä miettiä että miksi nuo vauvaharrasteet alkaa nykyään niin aikaisin. Avoimet päiväkodit, vauvauinnit, väriterapiat, muskarit, kaikki alkaa klo 8-9 aamulla. Meillä ainakin aamutoimet on tuhottoman hitaita ja yöpuvut päällä räjähtäneenä tulee hilluttua monesti pitkälle päivään.

Mutta siis julistan rantakuntoon 2056 mennessä- projektin taas alkaneeksi. Saapa nähdä kauanko tämä innostus taas kestää.... :D Tsemppejä otetaan vastaan! *hih*